Doha Maze

Status:      Complete

Location:  Doha, Qatar

Client:      Qatar Museums

Collaborators: Deena Al Terawi, Gizem Kahraman, Omer Can Aksoy


Following our success in the Doha Unlimited Design Prize in 2016 with our proposal 'City of Play', we were asked to design and install an element of play to coincide with Doha’s Ajyal Youth Film Festival 2017. 

Our fully accessible maze was inspired by the patterns observed on the streets of Old Doha, as well as the materiality of the streets with their urban furnishings, plants and weaving.  The structure was a simple frame structure on which the traditional areesh palm leaf cladding was pinned, with small openings and glimpsed views being introduced. This then combined with painted timber panels to bring colour and playfulness to the maze.

We were in Doha to oversee the construction of the maze and to experience the impact it had on the 5,000+ visitors.  It was so popular that it was reconstructed in a new location in 2018.